ACNEWS

Szörnyű bosszút esküdött a Hezbollah

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A Hezbollah bejelentette, hogy „a konfrontáció új, eszkalációs szakaszába lép” Izraellel, miután bejelentették Jahja Szinvár halálát.
Hirdetés
Ad image

Az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres szervezet szerint a libanoni szárazföldi hadművelet október 1-jei kezdete óta az eddigi izraeli veszteségek 55 megölt és több mint 500 sebesült katonát tesznek ki.

Az AFP hírügynökség viszont arról számolt be, hogy a Hezbollah csütörtökről péntekre virradó éjszaka bejelentette, hogy „a konfrontáció új, eszkalációs szakaszába lépett” Izraellel, hozzátéve, hogy először vetett be irányított rakétákat izraeli katonák ellen.

Izrael október eleje óta szárazföldi hadműveletet folytat Dél-Libanonban, kijelentve, hogy célja az Irán által támogatott Hezbollah jelentette fenyegetés felszámolása, amely a gázai háború kitörése után fokozta a zsidó állam északi részének ágyúzását.

Az izraeli fegyveres erők közölték, hogy több száz Hezbollah-harcossal végeztek, köztük a csoport felső vezetésével, és felszámolták a szervezet katonai képességének nagy részét. A média és a libanoni hatóságok azonban arról számolnak be, hogy az áldozatok jelentős része civil. Libanon 5,5 millió lakosából mintegy 1,2 millióan menekültek el otthonukból a konfliktus miatt.

Eközben Irán, amely a Hezbollah mellett a palesztin Hamászt is támogatja, azt állította, hogy a csoport vezetőjének, Jahja Szinvárnak a halála, akit az izraeli hadsereg ölt meg Gázában, „erősíteni fogja az ellenállás szellemét” a megszállt területek „felszabadítása” felé.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, az izraeli fegyveres erők megölték Szinvárt. Hangsúlyozták, hogy a terroristavezér volt a felelős a zsidó állam elleni 2023. október 7-i véres támadás megszervezéséért.

„Szinvár példaképe lesz a fiataloknak és a gyerekeknek, akik folytatják a Palesztina felszabadításának útját, amíg a megszállás és az agresszió folytatódik, addig az ellenállás is folytatódni fog” – jelentette ki Irán New York-i ENSZ-képviselete.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés