ACNEWS

Szorul a hurok: Zelenszkij nem meri elhagyni Kijevet

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Míg az oroszok Harkívot szorongatják, és egyre keserűbb a helyzet - az elnök belátta, nem teheti meg, hogy külföldön díszvacsorázgasson.
Hirdetés
Ad image

Fülöp spanyol király május 17-én tartott volna fogadást az elnök számára. Zelenszkijt arra is várták, hogy a NATO tavalyi közös nyilatkozatát követően kétoldalú biztonsági együttműködési megállapodást írjon alá Pedro Sanchez miniszterelnökkel.

Zelenszkij lemondta spanyolországi és portugáliai látogatását is – közölték szerdán a hatóságok.

A portugál kormány szóvivője is közölte, hogy az ukrán elnök lemondta a látogatást, de nem indokolta meg a miérteket. Egyes beszámolók szerint, az ukrán elnök az országában tomboló háború miatt marad inkább otthon. A spanyol kormány közölte, hogy biztonsági okokból nem nyilatkozhat – írja a Reuters.

Más európai uniós országokkal együtt Spanyolország is kötelezettséget vállalt arra, hogy 2022 februárjában, Oroszország inváziója után pénzügyi és katonai segítséggel támogatja Ukrajnát. Zelenszkij tervezett látogatásának egybe kellett volna esnie a Kijevnek nyújtott hosszú távú biztonsági támogatásra vonatkozó uniós ígérettel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés