ACNEWS

Sztársportolók gálája az Operaházban – kiosztották az Év sportolói díjakat

Minden év első napjaiban ünnepeljük a legjobb sportolókat. Az Év Sportolója gálát az idén először a felújított Magyar Állami Operaházban tartották. Politikusok, sztárok is kíváncsiak voltak a nemzet büszkeségeire.

Hirdetés
Ad image

Minden év első napjaiban ünnepeljük a legjobb sportolókat. Az Év Sportolója gálát az idén először a felújított Magyar Állami Operaházban tartották. Politikusok, sztárok is kíváncsiak voltak a nemzet büszkeségeire.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.
    A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.

 

A  Magyar Sportújságírók Szövetsége a férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának.

Ám nem csak a napjainkban sikeres sportolókat ünnepelték. Az egyik páholyban helyet foglaló, pont január 9-én 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét is vastaps fogadta. 

A köztársasági elnök, Novák Katalin a fiával és egy ifjú hölggyel érkezett, az est folyamán életműdíjat adott át Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredzőnek.

Az egykori kajakozók, Kucsera Gábor világbajnok és Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok fiús estét tartottak.

A luxusfeleség, Csősz Bogi egyedül érkezett és távozott is.

Temesvári Andrea női párosban Grand Slam győztes magyar teniszező szintén díjat adott át.

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyzőt már a bejáratnál letámadták rajongói autogramért. Ő csak élvezte az estét, nem volt a díjazottak és a jelöltek között.

Férjét, a magyar labdarúgó válogatott korábbi csapatkapitányát, Juhász Rolandot elkísérte csodaszép várandós felesége, Lipcsei Betta. A pár az első közös gyermekét várja, egy kislányt.

Mága Zoltán hegedűművész ezen az estén nem zenélt, csak élvezte a kiváló sportolók társaságát.

Laár András, a KFT együttes frontembere mi mást énekelt és kísért volna zongorán, mint zenekara egyik legismertebb számát:

Bál van az Operaházban,
Különös bál van,
Itt az alkalom, hogy megtaláljam
A díszes társaságban
Aidát, Sarastrót,
Sparafuccilét, Rigolettót.

Csisztu Zsuzsa nélkül pedig szinte meg sem rendezik a gálát, hisz ő a Magyar Sportújságírók Szövetsége első női alelnöke, egyben a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség alelnöke is.

Szikora Róbert és a Valmar együttes zárta a díjátadó műsort.

Díjazottak:

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert.

A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.
 

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.
 

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.
 

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.
   

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés