ACNEWS

Sztrájkol a Volánbusz vasárnap és hétfőn

Fotó: MTI / Vasvári Tamás
Fotó: MTI / Vasvári Tamás
Több ezer buszjárat fog kimaradni ezen a két napon a Volán-sztárjk miatt. Mutatjuk, hogy kiknek kell odafigyelni.
Hirdetés
Ad image

Mivel 2024-re nem született bérfejlesztési ajánlat, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a Volánbusz honlapján érhető el.

Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka fog közlekedni. Ezek szerint a Volánbusz a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte – írja a 24.hu.

 A Volán oldalán található részletes tájékoztatásban megtalálható, hogy a helyközi közlekedésben milyen korlátozások járatkimaradások lehetnek:

december 10-én (vasárnap) és

december 11-én (hétfőn).

A sztrájk miatt melyik településeken melyik helyi járatok nem indulhatnak:

december 11-én (hétfőn).

​A Budapest környéki (agglomerációs „kék”) buszoknál melyik járatok nem közlekedhetnek:

december 10-én (vasárnap) illetve

december 11-én (hétfőn).

A várható fennakadások miatt a Volánbusz az utasok türelmét és megértését kéri.

A Volánbusz közleménye szerint továbbra is és indokolatlannak tartja a munkabeszüntetést, vitatja annak jogszerűségét és jogorvoslattal él a végzés ellen.

„Mint ismert, az elsőfokú bíróság elutasította kérelmét a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által még az idei évre meghirdetett, kétnapos sztrájk jogellenességére vonatkozóan. A vita a cég szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól. A társaságnak az az álláspontja, hogy az idei évben munkabeszüntetésre sem ok, sem jogszerű lehetőség nincs, hiszen a Kollektív Szerződés keretében a 2023-as évre érvényes bérmegállapodás van hatályban, amit a Volánbusz vezetése maradéktalanul betartott” – írja a közlekedési társaság közleményében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés