ACNEWS

Sztrájkoltak az Operában: zenekar nélkül indult a Don Giovanni

Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Sztrájkoltak is meg nem is az Operaház dolgozói Fotó: Wikipedia
Bagatellizálja a főigazgató a dolgozók sztrájkját, viszont a nézők között volt, aki kijelentette: nem ezért fizetett.
Hirdetés
Ad image

Zenekar és a férfikar nélkül kezdődött el tegnap a Magyar Állami Operaházban a Don Giovanni előadása. Egy órán keresztül csak zongorán kísérték a dalokat, ami több nézőnek sem tetszett. Mint azt az AcNews megírta, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete sztrájkot hirdetett, hogy így vegye rá a vezetést a béremelésre.

„Engem az se zavarna, ha Szilveszter itt élné le az életét, ha normálisan viselkedik. Komolyan mondom, nem érdekel, ki a főigazgató. Nem is kéne, hogy tudjam, de amit művel az embereivel…”– fakadt ki az Indexnek Bárány Balázs Péter, a szakszervezet vezetője. Mint mondta, „Ókovács Szilveszter főigazgató a produkció előtt összehívta a produkcióban dolgozó munkatársakat, és próbálta meggyőzni őket, hogy ne sztrájkoljanak. Ám a dolgozók egy része hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot.” 

Bárány Balázs Péter azt mondta, hogy az ominózus esetnél szópárbajba került az intézmény vezetőjével, miközben biztonsági őrök figyelték minden mozzanatát. Pedig szerinte neki törvényi joga van tájékoztatni a munkavállalókat. Bárány Balázs szerint Ókovács Szilveszter azt gondolhatja, mindez azért történik, hogy őt bosszantsák, mert úgy hiszi, minden körülötte forog. „De ez nem így van. Az Opera munkatársai, a művészei és műszaki dolgozói csak azt akarják, hogy normális munkavégzés és tisztességes bér legyen.” Ennél a pontnál kiküldték az Operaházból Bárány Tamást és az Index újságíróját. A biztonsági őr azzal magyarázta a kínos incidenst, hogy minden riportot előre be kell jelenteni a vezetőségnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés