ACNEWS

Szülei házában fogták el a hamis COVID tesztekkel üzletelő férfit

Közel másfél évig bujkált, de a KR NNI megtalálta a hamis COVID-19 PCR tesztekkel kereskedő, körözött veszprémi férfit.

Hirdetés
Ad image

Közel másfél évig bujkált, de a KR NNI megtalálta a hamis COVID-19 PCR tesztekkel kereskedő, körözött veszprémi férfit.

A 47 éves B. Iván Tamás ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya már két éve folytat büntetőeljárást egészségügyi termék hamisítása, valamint többrendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt, ahogy arról korábbi közleményünkben már beszámoltunk. Ő volt az, aki két társával együtt még 2020-ban online felületeken hirdette COVID-19 PCR tesztjeit, amikről később kiderült, hogy hamisítványok.

A KR NNI nyomozói a büntetőeljárás során összesen 257 hamis tesztet foglaltak le, és összesen 132 sértettet azonosítottak be, s megállapították, hogy a trió által okozott kár meghaladja a több mint 7 millió forintot.

Ugyan a nyomozók első körben – még 2021 tavaszán és őszén – mind a három elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, de mivel az ügy szélesítése folytán időközben újabb bűncselekményeket kellett a terhükre róni, folytatólagos gyanúsított kihallgatásukra volt szükség. Míg a csapat két tagja az idézésnek eleget téve, megjelent a rendőrségen, addig B. Iván Tamás elérhetetlenné vált, és bujkálni kezdett. Nem vonult be a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe se, ahol kényszerítés miatt jogerős börtönbüntetését kellett volna megkezdenie.

A KR NNI Nyomozó Főosztály munkatársai többször is keresték veszprémi lakcímén, illetve a házával ikerkapcsolatban álló másik ingatlanban is, ami a szüleié volt, de nem találták. A 47 éves vállalkozó ugyanis bujkálásba kezdett. Mintegy másfél évig sikerült neki a hatóságok elől elrejtőznie. A rejtőzködésnek azonban múlt héten vége szakadt.

Ügyében a fordulópontot az hozta el, hogy a keresésébe bekapcsolódtak a KR NNI célkörözési fejvadászai is, akiknek segítségére voltak a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői is, illetve a férfi sem volt már annyira óvatos. A célkörözési egység a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának egységével közösen egyszerre jelent meg 2023. február 21-én hajnalban mind a férfi bejelentett veszprémi lakcímén, mind a szomszéd ingatlanban. Utóbbiban, vagyis szülei házában találták meg végül a rendőrök. Ahogy látta esélye sincs menekülni, feltartott kézzel lépett az egyenruhások elé, s csak annyit mondott: „Engem keresnek, megadom magam.” – írta a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés