ACNEWS

2024. May 05.   |   Adrián, Györgyi napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szülinapi gránát: kisfia mellett robbant fel az ukrán tiszt

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy születésnapi ajándékként adott gránát felrobbant és megölte Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők vezetőjének adjutánsát.
Hirdetés
Ad image

A 39 éves Hennagyij Csasztjakov őrnagy a kollégáitól kapott ajándékokkal tért vissza a lakásába, és éppen a fiával bontotta ki azokat, amikor a gránát felrobbant. Csasztjakov őrnagy meghalt, 13 éves fia pedig súlyosan megsebesült.

Az egyik változat szerint az adományozott gránát a kiskorú fia kezébe került, aki elkezdte csavarni a gyűrűt. Egy másik változat szerint a gránátos doboz azonnal felrobbant, amint Csasztjakov kinyitni kezdte.

Ihor Klimenko belügyminiszter most azt állítja, a fiú kezdte el birizgálnia a gránát gyűrűjét. Majd a tisztre próbálta hárítani a felelősséget. „Ezután a katona elvette a gránátot a gyerektől és véletlenül meghúzta a gyűrűt, ami robbanást okozott” – mondta.

A robbanást „tragikus balesetnek” minősítették. A rendőrség közölte, hogy a Kijev nyugati külvárosában lévő Csajkijban lévő családi lakásban történt robbanás „a lőszerrel való gondatlan bánásmód következtében” következett be – számolt be róla a BBC.

Csakhogy, több mint gyanúsak a körülmények.

Hamarosan azonban kiderült, hogy a lakásban további öt gránátot találtak. Kljmenko azt mondta, hogy ezeket egy katonatársa ajándékozta neki. Később két hasonló gránátot találtak a hadsereg ezredeseként ismert kollégánál tartott házkutatás során.

Más források szerint, Csasztjakov őrnagy a gránátokat egy táskában vitte haza, amelyben egy üveg whisky is volt. Az üveg egy ajándéktáskában volt, amelyben gránát alakú poharak is voltak, és a robbanás akkor történt, amikor kinyitotta a táskát. Egyes jelentések szerint a kolléga azzal adta át az üveget, hogy azt mondta: „Nehéz meglepni téged: Ezért adok neked harci gránátokat és egy üveg jó whiskyt”.

Mindenestre Valerij Zaluzsnij közzé tette: senki ne ajándékozzon neki semmit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés