ACNEWS

Szülinapi hétvége a Fővárosi Állatkertben

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Fesztivállal, családi programokkal, koncertekkel, filmvetítéssel várja a látogatókat a 157. évfordulóját ünneplő állatpark.
Hirdetés
Ad image

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Ez a nap egyben a magyar állatkertek napjaként is szerepel a kalendáriumban – áll az intézmény MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Már elkezdődött a vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál is, amely számos programmal, látnivalóval, koncerttel és más érdekességekkel várja.

Csütörtökön Gubás Gabi és a Szeleburdi Mesezenekar koncertjével, a Kámfor Bábszínház interaktív előadásával, Mogyoró Kornél és Papesch Péter R.O.T.A.N című koncertjével és a Kontraszt zenekar fellépésével várják a közönséget.

Pénteken az Egyszervolt Mesezenekar, a Majorka Színház, Katona Petra és zenekara és a Blue Canarro Group zenekar lép fel.

A szombati programok között a Majorka Színház bábműsora mellett az Aranykapu Bábszínház előadása, a Merry Go Round akusztikus duó és az Ocho Macho koncertje szerepel a kínálatban.

Vasárnap Bíró Eszter családi, interaktív koncertje, a Veronaki zenekar és a Kiskalász zenekar fellépése kapott helyet a programban. Este a Stereo Swing és Szűcs Gabi Gatsby-partyval várja a közönséget.

A fesztiválon a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum mellett a Kiscelli Múzeum, a Róth Miksa Emlékház, az Afrika Sztorik Afrika Vadvilágáért Egyesület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kitelepülése is várja az érdeklődőket. A programok között kvízjátékok, élményprogramok, kisfilmvetítések, jelmezes felvonulás, kiskertésztanoda, fotószínház, papírmerítés, nemezvirág-készítés, a Vurstli attrakciói és körhinta, arc- és csillámfestés, valamint állatkerti szakvezetés is szerepel.

Az Állatkerti Fesztivál programjai az intézmény általános belépőjegyeivel és bérleteivel is látogathatók.

A fesztivál részletes programja a zoobudapest.com oldalon érhető el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés