ACNEWS

Szürreális: egy nő meglátogatta a saját szívét a múzeumban

Fotó: illusztráció / unsplash
Fotó: illusztráció / unsplash
A 38 éves Jennifer Sutton megteheti azt, amit alighanem senki más a világon: rácsodálkozhat a saját szívére a londoni Hunteri Múzeumban!
Hirdetés
Ad image

Egy üvegvitrinben látható a szíve, amit 16 évvel ezelőtt egy transzplantáció során távolítottak el belőle.

Jennifer Sutton azt nyilatkozta: „Tényleg rendkívül szürreális látni. Érzek valami vonzalmat a szívem iránt, és a látványa nem okoz semmi problémát. Végül is 22 évig tartott életben, olyan, mint egy régi barát”.

Az angol nő mindig úgy érezte, hogy valami nincs rendben vele. „Mindig lassabb voltam, mint a többi gyerek. Az iskolában is problémáim voltak a sporttal.”

Az édesanyájának is baj volt a szívével, ő is transzplantáción esett át, de Jennifer 13 éves korában meghalt.

Egészen addig nem szembesült vele, hogy nagy a baj, amíg az egyetemen egy barátja észre nem vette, hogy Jennifer nehezen tud felmenni a lépcsőn, elkékül és légzési nehézségei vannak.

Az orvosok restriktív kardiomiopátiát diagnosztizáltak nála. A szív szinte megmerevedik, és egyre nehezebben pumpálja a vért a szervezetben – ez a betegsége volt az anyjának is!

Suttonnak szerencséje volt: 2007-ben szívátültetési listára került, és ugyanazon év nyarán megkapta az új szervét. „Felébredtem a műtét után, és azt éreztem, amit régóta nem: dobog a szívem „

Nem sokat tud a megmentőjéről. Csak: állítólag egy 33 éves Richard nevű férfi volt.

A különleges szíve pedig a londoni Hunteri Múzeumba került.

Ki tudja, talán a múzeumlátogatók felbátorodnak, de az is lehet, úgy döntenek, hogy szervdonorok lesznek – jegyzi meg a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés