ACNEWS

Tampon miatt kellett amputálni a modell lábait

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay
Egy modell mindkét lábát amputálni kellett, miután súlyosan megbetegedett egy tampon okozta fertőzés miatt.
Hirdetés
Ad image

Egy kaliforniai modell majdnem meghalt, miután egy tampon által toxikussokk-szindrómát (TSS) kapott. A 35 éves Lauren Wasser, akinek a TSS következtében mindkét lábát amputálni kellett, egy podcastben beszélt megrázó élményeiről.

Lauren kezdetben influenzaszerű tüneteket tapasztalt, de egyre rosszabbul érezte magát. A rendőrség később eszméletlenül, fekáliával és hányással borítva találta meg a hálószobája padlóján. A modellt ezután kórházba szállították, a láza ekkor már 41,6 fokra emelkedett. Ezután szívrohamot kapott, és mesterséges kómába helyezték. Egy fertőzésekre specializálódott orvos kérte, hogy vizsgálják meg a nőt, hogy nem visel-e tampont. A vizsgálatok után állapították meg a toxikus sokk szindrómát – írja a mirror.

Amikor a kaliforniai modell felébredt a kómából, rájött, hogy az üszkösödés miatt a lábai helyrehozhatatlanul károsodtak, és az orvosoknak amputálniuk kell őket.

 „A lábam lángolt, olyan volt, mintha valaki meggyújtotta volna. Őrjítő érzés volt. A jobb lábam rosszabb volt, mint a bal. A bal lábujjaim lilultak, de a jobb oldalamon sokkal nagyobb volt a sérülés, ez látszott is. Így aztán jött az aggodalom, hogy amputálniuk kell a lábaimat, hogy megmentsék az életemet” – emlékezett vissza Lauren.

Lauren ezek után elkötelezte magát amellett, hogy életét a TSS-re való figyelemfelkeltésnek szenteli. „A tamponok klóros fehérítőszer, dioxin és szintetikus szálak felhasználásával készülnek, amelyek szörnyű dolgokat csinálnak a szervezetünkben” – mondta a podcastban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés