ACNEWS

Két és fél millió pluszt kapnak a vidékre költöző tanárok

Fotó: unsplash
Fotó: unsplash
Az iskolákban jelenleg hatalmas a tanárhiány. A pedagógusok ezért jelentős prémiumot kapnak, ha áthelyezik a munkahelyüket.
Hirdetés
Ad image

Hiányoznak a pedagógusok Ausztriából is. A vorarlbergi oktatási igazgatóság épp ezért elkezdett tanárokra vadászni: azok a más tartományokból érkező tanárok, akik Vorarlbergbe költöznek tanítani, két évre elosztva összesen 6510 euró (két és félmillió forint) prémiumot kapnak. A bónusz két éven keresztül havi 180 eurós lakhatási támogatásból, valamint egy két évre szóló, összesen 2190 euró értékű kifizetéséből áll. Egy külön szervezet további támogatást nyújt a más tartományokból érkezőknek, például a szálláskeresésben vagy az új munkahelyükkel kapcsolatos kérdésekben.

Minden leendő iskolai tanár, aki Vorarlbergbe megy tanítani, és fő lakóhelye egy másik tartományban van, megkapja a bónuszt. Az oktatási igazgatóság azonban jelenleg csak Burgenlandban hirdeti ezt a lehetőséget – írja a heute.at.

A hétfő óta tart a plakátkampány, melynek célja, hogy megszólítsa azokat a burgenlandi tanárokat, akik még nem találtak ott állást erre az évre. Burgenlandban ugyanis tanárfelesleg van. Nem tervezik a hirdetési kampány kiterjesztését más szövetségi tartományokra, mert nem akarnak tanárokat elcsábítani olyan tartományból, amelynek saját problémái vannak a hiánnyal. A kampány a már képzett tanárokra és a megfelelő szakképzettséggel rendelkező pályakezdőkre egyaránt vonatkozik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés