ACNEWS

Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata

Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata július 1-jén - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Hirdetés
Ad image

Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata július 1-jén – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor azt írta, a jó étvágyú kis kanca még jó ideig anyja gondoskodását élvezi majd, de szépen erősödik, és a sok pihenés mellett egyre több időt tölt futkározással és játékkal.

Az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan sötétbarna-fehér tarka, amely azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy 2016-ban megérkezett a debreceni fehér kancákhoz Negro, a fekete csődör.

Mivel a lámák egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most még alig egyhetes lámabébi is el fog költözni, de a nyár folyamán még egészen biztosan testközelből találkozhatnak vele a látogatók a Dél-Amerika-soron – jelezte Nagy Gergely Sándor.

Hozzátette: a legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma világszerte népszerű haszonállat.

A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődők, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok során -, így a debreceni állatkert békés és évről évre utódokkal gyarapodó csapatától nincs miért tartania a látogatóknak – közölte a szakember.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés