ACNEWS

A bíróság kimondta: nem állatkínzás a tehénverés

Fotó: Illsuztráció / Pixabay
Fotó: Illsuztráció / Pixabay
Egy gazdának bíróság elé kellett állnia, mert megkínozta teheneit és penészes takarmánnyal etette őket. A paraszt tombolt a tárgyalóteremben.
Hirdetés
Ad image

Egy 60 éves gazda, aki tiroli Gschnitz-völgyben él, többször megrúgta a teheneit vagy megverte őket egy kötéllel. Ezért kellett bíróság elé állnia. „Ha ez a rossz bánásmód, akkor azonnal abbahagyhatom a gazdálkodást” – kiabálta dühösen a tárgyalóteremben a paraszt vádlott nem sokkal a tárgyalás vége előtt.

„Jó képet kaptunk az ön agresszivitási potenciáljáról” – mondta végül a bíró. Ennek ellenére nem hitte el, hogy a gazda megkínozta volna az állatait: „Az állatokat botokkal vagy hasonlóval hajtani törvényes.”

Ráadásul a hatósági állatorvos szakvéleménye is a vádlott ártatlanságát támasztotta alá. „Nem voltak elhanyagoltak az állatok” – hangsúlyozta a bíró, és így nem igazán hitt a tanúnak, aki egy évig önkéntesként segített a vádlott istállójában. A tanú azt állította, hogy az állatokat kizárólag penészes szilázzsal etették. A gazdát felmentették – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés