ACNEWS

Katasztrófa: háromezer autó ég a teherhajón

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Tűz ütött ki egy autókat szállító teherhajón az Északi-tengeren szerda este. Egy ember meghalt. Közben a hajó egyre csak borul, és süllyedés veszélye áll fenn.
Hirdetés
Ad image

„A hajó tovább ég, és most ferde helyzetben van. Egy mentőhajó azonban tartja a másik oldalról. Erős a füst” – így jellemzi a parti őrség a drámai műveletet.

A Twitteren így folytatták: „Több repülőgép is úton van a teherhajóhoz. Ez akadályozza a mentési munkálatokat. Ezért kérünk minden repülőgépet, hogy ne közelítsék meg a balesetet szenvedett hajót”. A parti őrség szerint a lángok nincsenek ellenőrzés alatt. A teherhajó hajótestét jelenleg két mentőcsónak oltja két oldalról. A környezetvédelmi szervezetek félelmei szerint a teherhajó elsüllyedése súlyos környezeti károkat okozhat.

A holland média arról számolt be, hogy a legénység hét tagja a tűz kitörése után a fedélzetre ugrott, hogy megmentse magát. Őket a parti őrség halászta ki, míg a többi embert a parti őrség helikopterei mentették ki. A jelentések szerint a legénység 16 tagját légzési problémákkal szállították kórházakba, egyikük sincs életveszélyben.

A Fremantle Highway nevű hajó Bremerhavenből az egyiptomi Port Saidba tartott. A parti őrség első megállapításai szerint a tűz az éjszaka folyamán egy elektromos autóban keletkezett. A tűz ezt követően gyorsan tovább terjedt – írja a krone.at.

A 200 méteres Fremantle Highwayen 2857 autó volt, ebből 25 elektromos. A vészjelzés éjfél körül érkezett a mentőszolgálathoz. A hajó most 27 kilométerre északra sodródik Ameland szigetétől.A parti őrség szóvivője elmondta: „A tüzet még nem sikerült eloltani. A tengeren is nehéz a tüzet ellenőrzés alá vonni. Különösen akkor, ha járművek és elektromos autók vannak a fedélzeten”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés