ACNEWS

TEK-es kommandósok betonba verték a drogdílereket

A bandának esélye sem volt a speciális kommandósok ellen/Fotó: police.hu
A bandának esélye sem volt a speciális kommandósok ellen/Fotó: police.hu
A drogkereskedés meghiúsításával 125 millió forintnyi kokaint vontak ki a piacról, 5 embert őrizetbe vettek.
Hirdetés
Ad image

Az M1-es autópálya pihenőjében kávézgató három bandatag azt se tudta, merre van az előre, amikor a hegyomlásnyi rendőrök padlóra vitték őket. Ezt követően a 21 éves D. Norbert, a 35 éves O. József, valamint a 44 éves S. László bilincsbe verve várta, hogy a bűnügyi technikusok és a szolgálati kutya átvizsgálja az autóikat.

Ezzel egyidőben Budapesten a 31 éves társuk, a N. Istvánnal hasonló forgatókönyv alapján ismerkedett meg a kommandósokkal. A pesti díler kocsijának csomagtartójában megtalálták azt a bőröndöt, amely a papucs és a melegítőfelső mellett fekete, tégla alakú csomagokat is rejtett.

A gondos, piros paprikával bélelt csomagolással kétféle anyagot lepleztek. Két minibála kokaint, öt pedig marihuánát tartalmazott a helyszíni vizsgálat szerint. A fehér anyag több mint 2 kilogrammot, a zöld törmelék több mint 1 kilót nyomott.

Azonban az intézkedések nem értek véget, öt további emberért is elindultak a fővárosi, illetve Pest vármegyei helyszínekre. A Terrorelhárítási Központ kommandósaira rásötétedett, mire egy kerepesi címre értek. Az előzetes információk szerint az ott lakó E-C. Bernard fegyvert birtokolhat. Esélye sem volt az ellenállásra.

A Pest vármegyei felderítők a vagyon visszaszerzését szem előtt tartva 1 millió forintot, arany ékszereket, valamint két nagyértékű autót is lefoglaltak.

A bűnbanda tagjai – O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László, valamint N. István – jó ideje működtették országhatárokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki kiépítette, irányította a rendszert. Más futárként utaztatta a „téglákat” a csomagtartóban.

Egy-egy kanyarért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, míg a megbízók körönként akár 10 millió forintot kaszáltak. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A dílerek aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább  a cuccot vevőkörüknek.

A most megakasztott kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna higítva tovább adni, kb. 125 millió forintért – írta a police.hu.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés