ACNEWS

Telematricázzák a fővárosi villamosokat

A BKK júniustól bővíteni fogja a jegyérvényesítési lehetőségeket a járatain. Ennek célja, hogy visszaszorítsák a bliccelők számát.
Hirdetés
Ad image

A bliccelés elleni program keretében bővülni fognak a jegyérvényesítési lehetőségek a BKK járatain. Ennek keretében júniustól több lépésben a villamos és HÉV-szerelvények járművezetői fülkéin is jegyérvényesítő matricákat helyeznek ki. Ezzel mindenki időben lecsippanthatja a jegyét. A belső kódmatricák kontrollált kiterjesztése növelheti a jegyérvényesítési hajlandóságot – reméli a Budapesti Közlekedési Központ. Így a közlekedési társaság június 13-tól – több lépésben – a villamosokon és HÉV-szerelvényeken is elérhetővé teszi a belső jegyérvényesítési lehetőséget.

Az Infostart beszámolója szerint a villamosok elején és végén is kikerül majd a fülkék mindkét oldalára 1-1 matrica, míg a HÉV-en szerelvényenként kettőt fognak felragasztani. A közlekedési társaság tervei szerint július végére a teljes felszíni járműfronton egységesen elérhető lesz ez a lehetőség.

Az újonnan kihelyezett kódmatricák a többi matricához hasonlóan használhatók az egylépéses jegyérvényesítéssel (NFC funkció), vagy a jól megszokott kamerás kódbeolvasással is. A társaság továbbra is azt javasolja, hogy az utasok felszálláskor érvényesítsék – az előkészített – digitális jegyüket. Ezeket a matricákat a villamosokon és HÉV-eken csak az eseti jegyeknél kell használni. Ennek oka, hogy a bérlettel utazóknak pusztán ellenőrzés esetén kell felmutatni a bérletet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés