ACNEWS

Télen megbukhat Zelenszkij, 19-re húzott lapot az elnök

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Ukrajna idén télen olyat tesz, amit soha: kizárólag a saját maga által kitermelt gázzal fűtené az otthonokat, hivatalokat.
Hirdetés
Ad image

„Szeretnék emlékeztetni arra, hogy növeljük a saját magunk által kitermelt gáz mennyiségét. 2023-ban rekordszámú új kutat fúrt a Naftohaz, és ezt a tendenciát jövőre is folytatjuk. Terveink szerint ezen a télen csakis ukrajnai kitermelésű gázt használunk. Számításaink pedig azt támasztják alá, hogy ez lehetséges” – idézte a piacesprofit.hu Olekszij Csernisov, a vállalat vezetője közleményét.

Ezzel Ukrajna 19-re húzott lapot. Ne feledjük, hogy a hideg nagy úr. Nagy a kockázat. Ha nem jön be az ukránok számítása, akkor a háború miatt amúgy is nélkülöző, feldühödött emberek elkergethetik a kormányt.

Ennek ellenére Csernisov meggyőződésének adott hangot, hogy Ukrajna nemcsak a gázellátás tekintetében fogja „sokk nélkül” átvészelni a fűtési szezont. Hanem a lakossági fogyasztók gázszámlája sem nő meg.

„Teljesen magabiztosan tekintünk a közelgő télre. Van elég gáz, a tarifák stabilak. Mindazonáltal arra kérek minden fogyasztót, hogy gondoskodjon az energiahatékonyságról. És bánjon felelősen az energiafogyasztással, mert ez ukrán kitermelés, a mi közös eredményünk” – hangoztatta Csernisov.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés