ACNEWS

Teli tankkal nem lehet görög kompokra szállni

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Görögországban, a hajózási társaságok a tűzesetektől való félelem miatt szigorították a szállítási szabályokat.
Hirdetés
Ad image

Április 16. óta a legtöbb görögországi kompjáratra új szabályozás vonatkozik, amely kétségbe ejti az autótulajdonosokat. Sok hajózási társaság ugyanis nagyon specifikus szabályokat fogalmaz meg az e-autókra és a hibridekre vonatkozóan. Az akkumulátor töltöttségi szintje legfeljebb 40 százalék lehet. Ellenkező esetben nem engedik fel a fedélzetre.

Hogy ezt biztosítsák, az autók töltöttségi szintjét a beszálláskor ellenőrzik. A komptársaságok üzemeltetői biztonsági megfontolásokra hivatkoztak az új szabályozás indokaként. Ez azonban az alternatív üzemanyaggal, például cseppfolyósított gázzal vagy földgázzal működő autókat is érinti. Itt a tankot legfeljebb 50 százalékig lehet feltölteni. A nagy görög hajózási társaságok, az Anek Lines, a Minoan Lines és a Superfast Ferries a honlapjukon hirdették meg ezt az intézkedést n- írja a heute.at.

Az érintett sofőrök közül sokan panaszkodnak a szabályra, mert Görögországban 100 kilométerre mindössze 2 kút se jut. A hálózat tehát gyengén kiépített és viszonylag silány. Görögországban összesen mintegy 2000 nyilvános töltőállomás található. Ezek főként délen, a fő közlekedési útvonalak mentén találhatók. A legtöbbjük a fővárosban, Athénban.

Az ADAC német autóklub szerint az elektromos autók nem jelentenek nagyobb tűzveszélyt, mint a normál, belső égésű motorral hajtott autók. Bár a tüzet nem lehet kizárni, a kockázat minden jármű esetében azonos.

Ennek ellenére az ADAC úgy látja, hogy szükség van a cselekvésre. Ennek oka, hogy az e-autók tűzforgatókönyvei jelentősen eltérnek a belső égésű motorok tűzforgatókönyveitől. A személyzet gyakran tapasztalatlan is abban, hogyan kell viselkedni elektromos járműtűz esetén, és hogyan működnek az oltási folyamatok. Ennek megfelelően még mindig képezni kell őket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés