ACNEWS

Zsúfolt volt a templom: nem fért be a tömeggyilkos

Greater Dominion templom Fotó: Google Maps
Greater Dominion templom Fotó: Google Maps
A fegyveres férfit az akadályozta meg a lövöldözésben, hogy zsúfolásig megtelt a templom a fekete hívőkkel.
Hirdetés
Ad image

Jeffrey Harris elkésett, így nem tudott már bejutni a pennsylvaniai templomba, mérgében fegyvert szegezett két érkező nőre. Utóbb kiderült, a 38 éves fehér férfi, kézzel írott forgatókönyvet rejtett el a lövöldözésről az otthonában. A hatóságok szerint egy szörnyű gyűlölet-bűncselekményt tervezhetett.

Akkor tartóztatták le, amikor két nőre fogta a fegyverét, mert nem sikerült bejutnia a Melrose Avenue és a 4. utca sarkán lévő Greater Dominion templomba az istentisztelet alatt.

Amikor a rendőrség később átkutatta Harris otthonát, kiderült, a tornácot kenőanyaggal kente be, és a bejárati ajtón egy lyukat fúrt, amely lehetővé tette volna, hogy a férfi rálőjön bárkire, aki megcsúszva elesik, miközben megpróbál eljutni a bejárathoz.

„Harris terepszínű mellényt viselt, amikor elfogták, úgy tűnt, készen állt az elfogása elleni védekezésre is.” – áll a büntetőfeljelentésben, amely azt is tartalmazza, hogy egy feltételezett robbanószerkezetet találtak a lakásban, valamint egy jegyzetfüzetet, amelyben a lövöldözésről volt szó.

A rendőrség úgy véli, hogy a fegyveres kifejezetten az afroamerikai közösség imaházát célozhatta meg. A templom püspöke, Kenneth Crumb azt mondta, hogy a gyülekezet valószínűleg azért menekült meg egy esetleges tömeges lövöldözéstől, mert vasárnap reggel zsúfolt volt, ami megakadályozta, hogy Harris belépjen. Ha a fegyveres korábban érkezett volna, a templom talán nem lett volna ilyen szerencsés – írja a New York Post.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés