ACNEWS

Teniszlabda méretű jégeső tépte cafatokra Vácegrest

Fotó: Kis Jetta/MetFigyelő
Fotó: Kis Jetta/MetFigyelő
Őrjöngő, jégviharral kísért, bevadult szupercella pusztított a 900 lelket számláló Pest vármegyei falucska fölött.
Hirdetés
Ad image

Dörgött egyet irdatlan nagyot az ég, majd emberemlékezet óta nem látott, jégvihar kísérte szupercella csapott le: teniszlabda méretű jégdarabok potyogtak az égből. Vácegresre. Elpusztította a termést, autókat vert szét, tetőcserepeket tört össze, előtetőket lyuggatott át a jégvihar.

„Délután 1 óra körül lehetett. Akkorát dörrent az ég, hogy a közmunkásokkal együtt kiszaladtunk a hivatalból az udvarra. Onnan figyeltük, amint először borsó, aztán pingponglabda, végül húsz percen át teniszlabda méretű jégeső esett. Azt hittük, vége a világnak – mesélte az AcNews-nak Dudás Jánosné, Mária, Vácegres polgármestere. – Negyedórán keresztül remegve, reszketve néztük, ahogy a tetőről lepattanó jégdarabok szétrobbantak a földön.”

A jégvihar nem kímélt se istent, se embert. Szétverte a hivatal előtt parkoló polgármester és a polgárőrség autóját, de nem úszta meg a lelkész kocsija sem. Mária és a közmunkások mikádóval a fejükön rohantak a kocsikhoz, hogy letakarjanak minden szélvédőt. Legalább az ne törjön össze. A húszperces jégvihart hatalmas felhőszakadás követte, ami elképesztő pusztítást végzett a konyhakertekben.

Egyébként ez a szupercella az évszázad legforróbb napján Magyarország területére érkező, 140 kilométeres viharzóna része volt. És a Balatontól a Vértesen át egészen a Börzsönyig söpört végig, amiről a MetFigyelő a Facebook oldalán is beszámolt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés