ACNEWS

Teret neveznek el Psota Irénről – Bontják a legendás színésznő szülőházát

Néhai barátja, Szerednyey Béla szerint ez a minimum, amit megérdemel a legendás színésznő, akinek gyerekkori otthona helyén épül egy közpark.

Hirdetés
Ad image

Néhai barátja, Szerednyey Béla szerint ez a minimum, amit megérdemel a legendás színésznő, akinek gyerekkori otthona helyén épül egy közpark.

Megkezdődtek a bontási munkálatok Psota Irén szülőházán, a Tömő utca 23/A ingatlanon. Helyére hamarosan a Psota Irén emlékpark kerül és a Corvin Innovation Campus. A terveket már májusban bejelentették, de a fizikai munkálatok csak a héten kezdődtek meg. A Nemzet Színésze nevét viselő park legendás barátját, a Jászai Mari-díjas Szerednyey Bélát is jó értelemben meglepte a projekt.

„Nem hallottam korábban a tervezetről, de szerintem ez a minimum, amit egy ilyen kaliberű művész megérdemel. Irén zsenialitását és emlékét őrizni kell az utókor számára. Én abban a házban sose jártam, amikor megismertük egymást, akkor már a budai otthonában lakott, ahol végül az egész életét leélte. A gyerekkoráról keveset tudtam, sose beszélt róla, csak amennyit a könyveiben lehetett olvasni illetve amit az utolsó Psota! Psota! Psota! című önálló estjében mesélt el magáról. Engem, ami mindig meglepett, azaz édesanyja. Úgy tudom, neki volt ilyen temperamentumos habitusa, ami később Irén védjegye lett és szerette meg érte egy egész ország. Meglepő, hogy mindketten nyolcadik kerületi gyerekek vagyunk, én is ott rohangáltam meg bicajoztam a barátaimmal, sokat lógtunk a Füvészkert körül. Szerettem ott lenni, dacára annak, hogy már akkor se volt a legjobb híre a környéknek” – mesélte Szerednyey lapunknak.

Fotó: RTL Klub

A területről annyit tudni, hogy zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében. A korábban nyilvánosságra hozott információk szerint az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén önerőből alakítja ki az emlékparkot. Mint írják, a lombos fákkal, különleges vízjátékkal és közösségi funkciókkal ellátott zöldövezet várhatóan jövő ősszel nyílik meg. Az épület körül futó Apáthy István utca árnyas fasorral, kiszélesített járdákkal és modern lámpákkal frissíti fel a környék látványát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés