ACNEWS

Terhes nőket kényszerített prostitúcióra egy mezőtúri család – VIDEÓ

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Felderítettek egy Svájcban prostituáltakat futtató mezőtúri famíliát. A családtagokat nagyszabású akcióban több rendőri egység bevonásával fogták el.
Hirdetés
Ad image

A mezőtúri család tagjai több mint egy éve magyar állampolgárságú, anyagi, egészségügyi és szociális körülményeik okán kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket szerveztek be saját lakókörnyezetükből svájci prostitúciós munkavégzésre.

Az R. család férfi tagjai érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakítottak ki az áldozatokkal, és így vették rá őket a prostitúcióra. A fiatal nőket kiutaztatták Svájcba, ahol főként Bern, Luzern, valamint Zollikofen település bordélyházaiban nyújtottak szexuális szolgáltatásokat. Mindezt az elkövetők szoros felügyelete alatt. A nők ellenőrzése hol személyesen, hol telefonon zajlott.

A szexuálisan kizsákmányolt nőket az R. család tagjai folyamatos munkavégzésre, minél több ügyfél fogadására utasították, egyúttal követelték tőlük az így megkeresett svájci frank mihamarabbi hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk a családnak. Az áldozatok egy év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át az R. család őket felügyelő tagjainak, akik azt saját, illetve családjuk megélhetésére fordították, illetve abból gazdagodtak. Bejelentett munkahellyel és legális forrásból származó keresettel ugyanis egyikük sem rendelkezett – írja a police.hu.

A  nyomozás során eddig hét, egyértelműen kiszolgáltatott helyzetben lévő potenciális sértettet azonosítottak. A gyanú szerint többen közülük még terhesen is dolgoztak. Az egyik nőnek az R. család egyik férfi tagjától időközben gyereke is született. És voltak olyaok, akik egymást váltva voltak az R. család férfi tagjainak élettársai prostitúciós munkavégzésük alatt.

A terhelő adatok beszerzését követően az Emberkereskedelem Elleni Osztály nagyszabású akciót szervezett a családtagok elfogására. A 25 éves R. Brúnót, a 30 éves R. Tibort és a 36 éves R. Melindát október 25-én hajnalban mezőtúri lakhelyükön fogták el. A nyomozól négy házban hajtottak végre kutatásokat. Ennek során lefoglaltak több mobiltelefont, számos feljegyzést és zálogjegyet, míg vagyonvisszaszerzés keretében egy nagy értékű személygépkocsit, illetve zár alá vettek három ingatlant is.

R. Brúnót, R. Tibort és R. Melindát az Emberkereskedelem Elleni Osztály több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vette, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészségnél kezdeményezte letartóztatásukat. A három gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés