ACNEWS

Terroristák rakétával lőtték az amerikai katonákat, halott is van

Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
A légicsapások az aleppói és damaszkuszi repülőteret is érték, a támadásban egy ember meghalt, egy pedig megsebesült.
Hirdetés
Ad image

Az Iraki Iszlám Ellenállás nevű síita szervezet harcosai vasárnap hajnali 5 óra 25 perckor megtámadták az Ain el-Aszad amerikai katonai bázist Anbár tartományban. Azt a helyet, ahol a Nyugat-Irakba felvonultatott amerikai és külföldi biztonsági erők állomásoznak. Az Al Hadath tévécsatorna úgy tudja, több rakétát lőttek ki a bázisra. Egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a támadásban – írta a TASZSZ.

A BBC úgy tudja, a damaszkuszi és aleppói repülőterek nemcsak a polgári légi közlekedésre szolgálnak. Hanem katonai bázisoknak is otthont adnak, amelyek állítólag tranzitpontjai a Hezbollahnak is. Jelenleg nem működik az aleppói és damaszkuszi repülőtér, a légi forgalmat Latakia városába terelik.

Az Iraki Iszlám Ellenállás nevű csoport október 19-én és 20-án is támadásokat hajtott végre. Csütörtökön drónokkal és Grad rakétákkal lőtték az Ain el-Aszad légitámaszpontot. Pénteken pedig két drónnal támadták a Harir katonai repülőteret – idézte az Index az MTI-t. Az iraki légvédelemnek akkor sikerült lelőnie az egyik drónt. Korábban a síita szervezet harcosai követelték, hogy az Egyesült Államok vonja ki csapatait Irakból és más közel-keleti országokból. Hangsúlyozták, „az amerikai csapatoknak azonnal el kell hagyniuk a régiót, különben bázisaikat folyamatosan támadások érik.

A The Guardian a pénteki támadások kapcsán arról írt, hogy a nyugati tisztviselők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy az Izrael és a Hamász közötti konfliktus az egész térségre kiterjed.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés