ACNEWS

Testvére kálváriájáról vallott Szorcsik Viki

A színésznő elmondása szerint méltatlan halált halt az öccse.

Hirdetés
Ad image

A színésznő elmondása szerint méltatlan halált halt az öccse.

Szorcsik Viktória két hónappal ezelőtt veszítette el az öccsét Bélát, aki mindössze 37 éves volt. A gyászukat pedig megnehezíti, ahogyan bántak a kórházban testvérével.

„Bélának többek közt májzsugorodása, veseelégtelensége volt, és olyan súlyos állapotba került, hogy otthon a szüleink már nem tudták ellátni. Nem akart kórházba menni, mintha tudta volna, hogy már nem is jön ki onnan. Úgy gondoltuk, a fővárosban jobb ellátást kaphat, mint Salgótarjánban, így a Honvédkórházba került. Ott kiderült, a szervi problémákon felül tályog van a lábán, azonnal műteni kellett. Előtte is alig tudott járni, az operáció után pedig egy harminccentis vágásnak is gyógyulnia kellett. A Honvédkórházban a szükséges protokoll után úgy döntöttek, átteszik egy másik fővárosi intézménybe, amelyről később tudtam meg, hogy csak halálsorként emlegetik” – kezdte a Blikknek Viktória, majd azzal folytatta, hogy az átszállítást követően, csak rosszabbodott a helyzet.

„Akkor már pelenkázni kellett az öcsémet, magatehetetlen volt. Mivel az ápolók nem figyeltek rá, nem tették rendszeresen tisztába, az ürülék belefolyt a sebbe és elfertőződött. Vérmérgezést kapott, majd kétoldali tüdőgyulladása is lett, mivel még a takaróját is elvették, éjjel pedig fázott. Megalázták, lelkileg bántalmazták, gúnyolták, ráadásul nem is látták el megfelelően. Édesanyám telefonon nem egyszer volt a fültanúja annak, hogyan beszéltek vele. Béla egyik éjjel leesett az ágyról, utána kikötözték, pedig ezt semmi nem indokolta, nem volt erőszakos. Nem tudott enni-inni, mozogni, tisztálkodni, az ápolók pedig ezen szórakoztak. Volt, hogy Béla éjjel sírva hívta az édesanyánkat, hogy miként bánnak vele. Amikor bementem hozzá, rá sem ismertem. Nyújtotta a kezét, zokogva mesélte, hogyan bánnak vele, azt kérte, vigyük haza, mert ennél a bánásmódnál még a halál is jobb. Bevásároltam neki, ruhákat vittem be, de minden eltűnt. Mindenét elvették, a cipője is eltűnt, papucsban hozták haza a szüleim.”

A fiatal férfit hazaengedték, de az állapota nem javult.

„Béla egyik szobatársa azt mondta anyunak, minden igaz, amit az öcsém mondott. Megalázták és bántották. A kórházból felhívták a szüleimet, hogy azonnal vigyék el az öcsémet, mert nincs sebészük, nem tudják ellátni a sebét, utána pedig ne is hozzák ide vissza, hanem vigyék el a salgótarjáni kórházba. Bár mentővel kellett volna őt szállítani, a szüleim maguk jöttek fel érte és vitték el a tarjáni SZTK-ba, ahol átkötötték a sebét, és azt mondták az ottani orvosok, hogy nem értik, hogyan engedhették ki ilyen állapotban, ezután ­anyuék hazavitték. Béla örült, még sírt is a boldogságtól, hogy otthon lehet, ám pár óra múlva fennakadt a szeme és elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők három órán át küzdöttek, hogy visszahozzák az életbe” – mesélte Szorcsik Viki, akinek az öccsét ezután a salgótarjáni kórház intenzív osztályára szállították.

„Anyu mindennap látogatta, etette, ha beszélt hozzá, néha kinyitotta a szemét. A halála előtti este hívtak minket, hogy menjünk be elbúcsúzni, de akkor már nem volt magánál. Hörgött, folyt a szájából a vér. Csak fogtam a kezét és elköszöntem tőle. Hajnalban vele álmodtam, tudtam, hogy meghalt, egy perccel később pedig jött is a telefon a kórházból. Mindent megtettek érte, de már nem tudtak segíteni. Ezt az ember nem tudja elfogadni… Rendszeresen járok ki a sírhoz, viszek virágot, és próbálom a szüleimet is támogatni, mert összetörtek. (…)Megígértem az öcsémnek a halálos ágyán, hogy az egész világ megtudja, hogyan bántak vele, és nem félek a következményektől sem.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés