ACNEWS

Tésztavízzel mosd meg a hajad! Csodát tesz

Fotó Pixabay
Fotó Pixabay
Ne pocsékoljuk el a tészta főzővizét, hiszen sokmindenre használhatjuk a mosogatóba öntés helyett.
Hirdetés
Ad image

A tészta főzővize, sokszor a mosogatóban végzi. Nagyobb hibát viszont aligha követhetnénk el. A benne levő értékes anyagok ugyanis több dologra is felhasználhatók. A ’No Waste’ mozgalom pedig amúgy is nagyon trendi manapság. Szóval itt van öt tipp, hogy ne pocsékold el az értékes alapanyagot.

Túl sűrű a szószod?

Egy kanál főzővíz csodát tesz a tésztaszószokkal, vagy pestókkal. Ha a tészta vízéből egy kanálnyit hozzákeversz a szószhoz, sokkal krémesebb lesz – írja a mindmegette.hu.

Kend a hajadra!

Furcsán hangozhat, hogy hajmosáskor egy kis zavaros vízzel öblítsük le a fejünket, de megéri. A sós, keményítős lé, tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz és töredezett a koronád akkor először öblítsd át a tészta főzővízével, majd mosd meg samponnal.

Adj a virágoknak is belőle

A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, amely jót tesz a növényeknek. Kihűlés után locsoljuk meg a virágokat vele, és a legpompásabban hálálják meg.

Keltsd fel a tésztád

Ha arra adjuk a fejünket, hogy pizzát, vagy házi kenyeret késztünk egy szép napos délután, bátran használjuk fel a maradék főzővizet. Sokkal finomabb lesz tőle a kelt tészta, ha a sima víz helyett azzal gyúrjuk be.

Mossad

Meglepő lehet, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer. Egy szennyeződés sem áll ellent neki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés