ACNEWS

Idióta vegán anya: hagyta, hogy tetves maradjon a kislánya

Fotó: Illsuztráció / Pixabay
Fotó: Illsuztráció / Pixabay
A kislány szenved a tetvektől, de a vegán állatvédő anyukája nem hajlandó kiirtani őket, mert nem öl élőlényeket.
Hirdetés
Ad image

Az egyik dolog, amire a szülőnek nagyon figyelnie kell, az az, amikor a kisgyermeke kitartóan vakargatni kezdi a haját. Ez ugyanis a tetvek jele – az emberi fejbőrön élő apró rovarok, melyek érintkezés révén átadhatók más embereknek – később súlyos fertőzéseket is okozhatnak. Ennek elkerülésére ezért speciális termékeket használnak, például samponokat, krémeket, amelyek megszüntethetik a problémát.

De mi van akkor, ha van valaki, aki inkább a tetvek javát akarja? Bár a lányát ellepték a tetvek, a szóban forgó anya úgy döntött, hogy erkölcsi okokból nem irtja ki őket:

„Vegán vagyok, nem akarok egyetlen élőlényt sem megölni” – ez volt az anyuka kifogása.

Egy életvezetési tanácsadónak írt levélből derült ki, hogy bizony ez is megtörtént. A vegán anya szomszédja kért útmutatást, hogyan kezelje a helyzetet.

„A hétéves lányom a legjobb barátnője a szomszéd lánynak, akinek a családja vegán. Ez rendben van, tiszteletben tartjuk a döntésüket… az én problémám az, hogy nemrég ez az egyébként elragadó kislány nagyon vakarózott nálunk, és felfedeztem, hogy tetvektől hemzseg”.

A szomszéd ezután beszélt az édesanyával, és elmondta neki, hogy állandóan viszket a gyermeke feje. A nő azonban azt a választ kapta, hogy nem csak, hogy tisztában van vele, de nem is áll szándékában drasztikus intézkedéseket tenni, mert a vegánok nem ölnek élőlényeket. Elmondta, hogy a tetveket a kertben szokta kifésülni, ahol a legnagyobb esélyük van a túlélésre.

Az életvezetési tanácsadó nem finomkodott a válasszal, és „képmutató idiótának” nevezte a vegán szomszédot. A továbbiakban azt mondta, hogy ő valójában egy „szörnyeteg”, aki „lassú és fájdalmas” halálra ítéli a tetveket, mert a kertben nem tudnának életben maradni, mivel a fejbőrből szívják a vért, hogy életben maradjanak. Ezután azt tanácsolta a nőnek, hogy vegye a saját kezébe a dolgokat, és ő maga távolítsa el a tetveket. Figyelmeztette azonban, hogy ez felzaklathatja a másik anyát, ha rájön – írja a newsprima.it.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés