ACNEWS

Tigriskígyó harapta meg a legendás hüllőbefogót

Kis híján megölte a tigriskígyó a legendás befogót fotó: Pixabay
Kis híján megölte a tigriskígyó a legendás befogót fotó: Pixabay
Válságos állapotban vitték kórházba az ausztrál kígyóbefogót, akinek a kezét érte a marás, kis híján belehalt.
Hirdetés
Ad image

Egy neves ausztrál kígyóbefogó, Mark Pelley életéért küzdöttek az orvosok, miután megmarta a világ egyik legmérgezőbb kígyója, egy ausztráliai tigriskígyó – számolt be a 9News. A férfi régóta szedi össze és viszi el lakott területről a veszélyes kígyókat. Tizennégy év alatt a mostani volt az első komolyabb balesete. Pelley-t a kézfején harapta meg a hüllő, miután munka közben eltört a befogóbotja. A lánya, Aishah Pelley szerint apja állapota pillanatok alatt romlani kezdett. Azonnal a Melbourne-i kórházba szállították, ahol rövidesen az intenzív osztályra került.

Lánya elmondása szerint apját mély marás érte: a méreg egyből a keringésébe került, és a neurológiai hatások szinte azonnal jelentkeztek. A lap szerint a férfi pupillái kilenc milliméterre tágultak, szemei bevéreztek, végül már a beszéd és a légzés is nehezére esett. „A szemem láttára vesztette el az eszméletét. Azt hittem, hogy nem fogja túlélni” – emlékezett Aishah. Hozzátette: közben két ellenméreg-dózist is beadtak neki. Mint kiderült, a férfinél többszervi elégtelenség, izom- és idegkárosodás, valamint szívritmuszavar lépett fel, emellett az is felmerült, hogy lélegeztetőgépre kell tenni.

Továbbá antibiotikumokat is kapott, hogy megelőzzék a későbbi fertőzéseket. A férfi már  jobban van, ugyanakkor tudják, hogy Pelley-re hosszú felépülés vár. A 24.hu megjegyzi, az ausztráliai tigriskígyó egy méretes és igen mérges faj, amely Ausztrália déli részén honos. A becslések szerint az országban regisztrált marások 17 százaléka  tigriskígyókhoz köthető. Az 1860-as évek óta több mint 30 halálesetet dokumentáltak Ausztráliában, amelyet tigriskígyó okozott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés