ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tiltott lesz az Airbnb Terézvárosban

Budapest / Fotó: Shutterstock
Budapest / Fotó: Shutterstock
Lezárult a szavazás, amiben Terézváros lakói eldönthették, szeretnék-e Airbnb lakásokat a kerületben. A többség egyértelműen nem.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt két hétben tartott a szavazás, aminek során a terézvárosiak eldönthették, hogy szeretnék-e, hogy rövidtávú, azaz Airbnb-típusú szállások legyenek a kerületben. Az emberek 54 százaléka azt válaszolta, hogy tiltsák ki az Airbnb-ket. Ezzel pedig 2026.január 1-jével megszűnik ez a szolgáltatás Terézvárosban. Ettől az időponttól nem lehet rövidtávú lakáskiadásra használni a kerületi ingatlanokat. A szavazásra szeptember 2. és 15. között került sor és összesen 6083 szavazat érkezett be – írja a 24.hu.

Hasonló szavazásra települési önkormányzatok körében még nem volt példa, valamint az is újdonságnak számít, hogy Terézváros kerületként határozott a szigorításról. „Terézváros megmutatta, hogy diktálja a tempót a demokrácia gyakorlásában is. A következő lépés az, hogy a képviselő-testület elé viszem a terézvárosiak akaratát, és rendeletet alkotunk döntésükről. Fontosnak tartom, hogy a változtatás csak 2026. január 1-jén lép életbe, így a vállalkozásoknak lesz idejük felkészülni a változásra. A kerületiek példát mutattak abból, hogyan lehet élni a demokratikus eszközökkel, és döntöttek arról, hogy milyen kerületben szeretnének élni” – mondta Soproni Tamás kerületi polgármester.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés