ACNEWS

Titkos fegyverrel pusztítják a Hamász alagútrendszerét

Fotó: YouTube/CNN-News18
Fotó: YouTube/CNN-News18
Az izraeli csapatok különös robbantással készülnek arra, hogy megbénítsák a Hamász földalatti alagút-labirintusán.
Hirdetés
Ad image

Az izraeli hadsereg tesztelte új „titkos fegyverét”. A vegyszert tartalmazó bomba habot robbantva lezárja a gázai „terrormetró” belsejében lévő nyílásokat.

Ahogy közeledik Izrael teljes körű szárazföldi inváziója a Gázai övezetben, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy az IDF hogyan fog szembenézni a Hamász 311 mérföld hosszú, titokzatos földalatti alagutakból álló, mellékjáratokkal teli labirintusával.

A felszín alatti bonyolult járatok városa tele van sötét kanyarokkal, csapdákkal, néhol betonnal megerősítve.

A bejáratokat házak, mecsetek és iskolák padlója alá zárták – így a terroristák észrevétlenül mozoghatnak Gázában, és elkerülhetik az izraeli légicsapásokat – írja a The Sun.

Ebbe a „pókhálóba” hurcoltak be a Hamász terroristái mintegy 200 izraeli túszt, amikor az október 7-i véres, határokon átnyúló ámokfutásukat követően visszavonultak.

A katonai szakértők attól tartanak, hogy a bejutó izraeliek, igazi patkánycsapdába szaladnak bele.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) viszont egy új „titkos fegyvert” fejlesztettek ki, amely segíthet nekik a halálos földalatti küldetésben.

Az IDF hivatalosan nem nyilatkozott a „habbombák” alkalmazásáról, de állítólag jelenleg is tesztelik az eszközöket. Az izraeli hadsereget először 2021-ben látták használni az eszközöket, amikor a Tze’Elim katonai bázison – a gázai határ közelében – gyakorolták a próbahálózatuk alagútrendszerében.

Az alagútháború során a „habbomba” megakadályozza, hogy az izraeli csapatokat a Hamász harcosai rajtaütésszerűen megtámadják.

Mikor a bomba felrobban, habot permetez, amely gyorsan tágul és megkeményedik – lezárva minden olyan bejáratot, ahonnan a Hamász előbújhat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés