ACNEWS

Titokzatos vegyszerrel mérgezik Galambos Lajos tavát

A mulatós zenész vízének teljes halállományát kipusztította egy titokzatos méreg.

 

Hirdetés
Ad image

A mulatós zenész vízének teljes halállományát kipusztította egy titokzatos méreg.

 

Több mázsa hal pusztult el Lagzi Lajcsi mocsai halastavában. A trombitás úgy véli, egy környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi a patakot, ami táplálja a tavat. Lajcsi nincs egyedül, már többen panaszkodtak fojtó, fojtó, szúrós szagú, kellemetelen füstölésekre, ???ami megnehezíti a mocsaiak napjait.

„Elpusztult az egész halállományom! – kezdte a Blikknek a reményvesztett zenész, aki tegnap reggel arra ébredt, hogy a halastavában szinte minden hal a víz felszínén élettelenül lebegett. Galambos szerint egyértelműen kizárható, hogy a kánikula következménye lenne a tömeges pusztulást.

„Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben. A patak vizével semmi gond nincs addig a víztisztító telepig, ami ehhez az üzemhez köthető, onnan viszont jön a méreg. Nem tudok mást tenni, mint hogy szakembereket hívok, össze kell szednem az elhullott állatokat, hivatalosan lehet csak megsemmisíteni a tetemeket. Egyben feljelentést is teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt, több halat emiatt szakértői vizsgálat céljából is elkülönítek, a vízmintával együtt. Ez egyértelműen egy mérgezés, ami az egész patakra, az egész településre kihat, nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodott az üzem felől érkező mérgek miatt, ám úgy tudom, a cég vezetője szóba sem akar állni a mocsaiakkal” – mondta Lajcsi a napilapnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés