ACNEWS

Titkos jel tűnt fel az orosz harckocsikon

Fotó: Képernyőkép / X
Fotó: Képernyőkép / X
Putyin egyre több csapatot és felszerelést küld a harkivi régióba. Néhányukon új szimbólum is látható.
Hirdetés
Ad image

Az új orosz szárazföldi offenzíva teljes lendülettel zajlik: járművek, lőszerek és rengeteg katona érkezik a Harkivi és Donyecki területre. Sok orosz járművet betűkkel jelöltek. A már ismert fehér „Z” például sok tankon és teherautón látható. De némelyikükön új szimbólumot is viselnek: egy áthúzott rombuszt.

Úgy tűnik, a jel az orosz hadseregen belül egy új egységhez, a Szever-V dandárhoz tartozik. A feladata megtörni és áttörni Ukrajna védelmét. A „Szever” név, amely oroszul „észak”-ot jelent, a műveleti területre utal. Az áthúzott rombusz jel a germán mitológiából származik. Konkrétan a Gungnir rúnáról beszélnek, mely Odin, az északi mitológia mindenségistenének lándzsáját jelképezi. A Gungnir lándzsa sosem téveszti el a célpontját. A szimbólum tehát Oroszország győzelmének jele. A brigád ezt akarja megmutatni: Azért jövünk, hogy győzzünk.

A csapatok pontos létszáma nem ismert. Becslések szerint legalább 50 ezer katonáról van szó – írja a blick.ch.

Ukrajna egyébként sem áll túl jól a fronton. A védelmi vonalak ingatagok. Becslések szerint Putyin hadserege egy hét alatt 278 négyzetkilométernyi területet szerzett Ukrajnában. Többet, mint amennyire hosszú ideje nem volt példa. És Putyin csapatai még többet akarnak minél gyorsabban elfoglalni. Oroszország jelenleg még azelőtt igyekszik kiterjeszteni előnyét a fronton, hogy az ukrán hadsereg felhasználhatná a beígért amerikai fegyverszállítmányokat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés