ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tizenkétszer állították meg a vonatot egy balga férfi barmai

Fotó: Illsuztráció / Pixabay
Fotó: Illsuztráció / Pixabay
Tucatnyi alkalommal akadályozta a vasúti és a közúti közlekedést egy férfi, miután szarvasmarhái őrizetlenül mászkáltak.
Hirdetés
Ad image

Baleseteket és veszélyt okozva, tucatnyi alkalommal akadályozta a vasúti és a közúti közlekedést az őrizetlenül járkáló szarvasmarháival egy Alsónemesapátiban élő férfi. Zalaegerszegen emeltek ellene vádat. Németh Eszter a vármegye szóvivője szerint a 48 éves férfi száznál több szarvasmarhát tartott Alsónemesapátiban. Arról azonban már nem gondoskodott, hogy a szarvasmarhák ne tudjanak elkóborolni a legelőről. A jószágok másfél év alatt 12 alkalommal úgy tévedtek rá a közeli vasúti sínekre és közutakra, hogy balesetet vagy veszélyt okoztak.

2022 őszén három alkalommal is szarvasmarhának ütközött a Nagykapornak-Zalaszentiván között közlekedő személyvonat, amelyek vezetői minden esetben gyorsfékeztek. De az ütközést nem tudták elkerülni. Két esetben az állat elpusztult és minden alkalommal kár keletkezett a vonatokban. Az egyik ütközés során a mozdony nem is tudott továbbmenni, ezért több járat kimaradt vagy jelentős késéssel közlekedett a vonalon.

A férfi haszonállatai több alkalommal is őrizetlenül tévedtek be Alsónemesapáti központjába, ahol egy parkban, illetve az utcán okoztak fennakadást. Hét alkalommal a 76-os főúton, a kisbucsai útkereszteződés közelében is egyedül kóboroltak, amelyek fékezésre, kerülésre kényszerítették a járművezetőket. Az állatokat többször is a kiérkező rendőrök terelték le az úttestről.

A vádirat szerint személyi sérülés egy esetben sem történt, azonban a vádlott mulasztása minden esetben veszélynek tette ki az utasok testi épségét, egy esetben pedig jelentősen megzavarta a közlekedést. A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett többrendbeli vétség és közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat. Felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozták. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés