ACNEWS

100 milliós csalással vádolják Újszentiván új polgármesterét

Fotó: HÍR TV
Fotó: HÍR TV
Ismét polgármesternek választották Putnik Lázárt, akit bűnszövetségben elkövetett csalással, pénzmosással vádolnak.
Hirdetés
Ad image

Számos botrányhőst választottak polgármesternek a hétvégén, köztük a legmeglepőbb a 100 milliós csalással vádolt Putnik Lázár története. Ő volt Újszentiván első embere, amikor a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás, hamis magánokirat felhasználása miatt nyomozást indított ellene. Putnik egy évig letartóztatásban is volt, tavaly hazaengedték.

Amíg az időközi választáson új polgármester került a falu élére, ő készült a nagy visszatérésre. Ami fényesen sikerült. Újszentiván megbocsátott neki.

Ugyanis Putnik Lázár vasárnap 39 százalékkal ismét polgármesternek választották. Tegnap a hivatalban a polgármester, a jegyző, a dolgozók telefonon utolérhetetlenek voltak. „Biztos összeborulva sírnak valahol, amiért bukták a választást” – vélte egy neve elhallgatását kérő helyi politikus. Hogy Putnik milliókat tüntetett el a költségvetésből? „Amíg a bíróság jogerősen nem mondja ki a bűnösségét, addig az ártatlanság vélelme mindenkit megillet” – tette hozzá.

A vádirat szerint a régi-új polgármester egy munkásszálló építésére a 149 millió forintos önrész mellett 222 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. Amikor elkészült az épület, a túlárazás miatt megmaradt 113 millió forintból Putnik 70 milliót a saját számlájára utaltatott. Abból társasházakat kezdett építeni, de a cégének is felhúzott egy vadászházat. A maradék  10 milliót pedig a saját szövetkezete számlájára küldte. Ha bebizonyosodik a régi-új polgármester bűnössége, akár 16 év szabadságvesztésre számíthat – válaszolta az ügyét tárgyaló Szegedi Törvényszék sajtótitkára AcNews kérdésére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés