ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Több mint 150 településen kikapcsolták az áramot

Fotó: E.ON
Fotó: E.ON
Az árvíz miatt több helyen, településen is lekapcsolta az áramot az E.ON. A szolgáltató csak addig ad áramot, amíg az nem veszélyes.
Hirdetés
Ad image

Több mint 150, a Duna áradása miatt veszélyeztetett helyen kapcsolta ki az áramot az E.ON, biztonsági okokra hivatkozva. A cég közleménye szerint az óvintézkedést az ügyfelek élet- és vagyonbiztonságának megóvása indokolja. A Dunántúl, Pest vármegye és Budapest áramhálózatának üzemeltetésért felelős vállalatcsoport szakembereinek az árvíz által veszélyeztetett települések szinte mindegyikén be kellett avatkoznia, a többi között Kisorosziban, Nagymaroson, Szentendrén, Budakalászon és Budapest több kerületében is.

Az energiacég folyamatosan kapcsolatban áll az árvízi védekezést irányító hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal. Velük együttműködve vesznek részt a krízishelyzet kezelésében. Az érintett területeken az E.ON egészen addig biztosítja az áramellátást, ameddig az biztonságosan megtehető. Veszélyhelyzet esetén azonban azonnal kikapcsolják a szolgáltatást. Az E.ON az ár levonulásának ütemét is folyamatosan figyeli majd, a krízishelyzet megszűnését követően pedig a lehető leghamarabb újraindítja az áramellátást az érintett területeken.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés