ACNEWS

Több mint 22 milliárd forintot spóroltak az autósok a benzinárstopnak köszönhetően

A benzinár novemberi maximalizálása óta 22,4 milliárd forintot spóroltak az autósok - mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitika üzletágának vezetője az M1 aktuális csatornán kedden az intézmény friss kutatására hivatkozva.

    

Hirdetés
Ad image

A benzinár novemberi maximalizálása óta 22,4 milliárd forintot spóroltak az autósok – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitika üzletágának vezetője az M1 aktuális csatornán kedden az intézmény friss kutatására hivatkozva.

    

Hortay Olivér hozzátette, hogy becsléseik szerint május közepéig további 44 milliárd forint megtakarításra számíthatnak a fogyasztók.
Arra a felvetésre, hogy a baloldal inkább adócsökkentéssel mérsékelné a benzinárakat, a szakértő azt mondta, az adócsökkentést a kereskedők gyakran „lenyelik”, így az a végfogyasztói árakba nem vagy csak korlátozottan épül be, utána pedig már nincs további mozgástere a kormányzatnak.
Hortay Olivér szólt arról is, hogy a Századvég március elsején „rezsikonferenciát” szervez, amelyen közérthető módon mutatják be a rezsicsökkentés magyar modelljét és eredményeit, valamint arról is szó lesz, hogy ezt hogyan lehetne más országok számára is elérhetővé tenni – írja az MTI. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés