ACNEWS

Több, mint 7 millió eurót perkált ki Shakira Spanyolországnak

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A kolumbiai énekesnő 7,3 millió eurós bírságot fizet ahelyett, hogy börtönbüntetést kockáztatna a Barcelona-per végét jelentő alkuban.
Hirdetés
Ad image

A kolumbiai popsztár, Shakira megegyezett az ügyészekkel, hogy elkerülje a barcelonai tárgyalást, mivel 2012 és 2014 között nem fizetett be 14,5 millió euró spanyol jövedelemadót.

Az egyezség részeként elfogadta a vádakat és a fizetendő összeg 50%-ának, azaz több mint 7,3 millió eurónak megfelelő bírságot – írja a Guardian.

Korábban az énekesnő, aki ellen egy második adócsalási ügyben is nyomozás folyik a spanyol hatóságoknál, megfogadta, hogy harcolni fog az általa hamisnak nevezett vádak ellen. Az ügyészség nyolc évig terjedő börtönbüntetést kért, és azt, hogy fizesse vissza az elmaradt adót.

Shakira a kérdéses évek több mint felét Spanyolországban töltötte, és ezért rendes tartózkodási hellyel rendelkezett az országban. Azt is állította, hogy egy 2012 májusában vásárolt barcelonai ingatlan családi házként szolgált.

Az énekesnő 11 évig élt együtt Gerard Piquéval, a Barcelona és Spanyolország korábbi labdarúgójával. Az énekesnő, a szakításuk után Miamiba költözött.

A spanyol hatóságok más híres embereket is üldöztek már adócsalás miatt. Köztük a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Lionel Messi és a brazil-spanyol Diego Costa labdarúgót. Mindannyian megállapodtak és nagy összegű bírságot fizettek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés