ACNEWS

Többen meghaltak, amikor felborult egy turistacsónak Gdansk városában

Hárman meghaltak, amikor felborult egy turistacsónak Gdansk városában - ismertette vasárnap a BBC hírportálja.

Hirdetés
Ad image

Hárman meghaltak, amikor felborult egy turistacsónak Gdansk városában – ismertette vasárnap a BBC hírportálja.

A helyi hatóságok szerint a fából készült csónak nagy valószínűséggel a közelben elhaladó vontatóhajó keltette hullámzás miatt borulhatott fel.
    

Összesen tizennégyen, köztük a legénység két tagja tartózkodott a Galar Gdanski nevű turistacsónakon, amikor az szombaton felborult a Motlawa-folyón.
    

A gdanski tűzoltóság szerint három embert húztak ki a vízből, megpróbálták újraéleszteni őket. Egy 60 éves férfit még a helyszínen halottnak nyilvánítottak, két másik ember a kórházban hunyt el. A halálos áldozatok között a helyi sajtóértesülések szerint egy várandós nő is volt.
    

A tűzoltóság több mint húsz tagja, valamint a mentőszolgálat és a határőrség alakulatai vettek részt a kutató-mentő műveletben.
   

 Aleksandra Dulkiewicz, Gdansk polgármestere hatalmas tragédiaként jellemezte a balesetet. A lehető leghamarabb magyarázatot próbálnak találni a történtekre, a túlélők pedig szakszerű orvosi és pszichológiai ellátásban részesülnek – tette hozzá.
    

A szóban forgó turistacsónakok a Lengyelországban a 18. században népszerű, folyami áruszállításra használ csónakok utánzatai, jellemzően kilenc méter hosszúak és a legénység két tagján kívül tizenkét utast tudnak szállítani.

MTI
 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés