ACNEWS

Tolonganak a Zeneakadémia rektori székéért

Fotó: Wikimedia/Thaler
Fotó: Wikimedia/Thaler
Eddig öt pályázat érkezett a rektori posztra.
Hirdetés
Ad image

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter pályázata érkezett be eddig. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt felhívás benyújtási határideje augusztus 21-én éjfélkor járt le – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán.

A pályázatot postai vagy személyes úton is be lehetett nyújtani, így a pályázók köre még nem tekinthető véglegesnek. A postai ügyintézés határidejét is figyelembe véve kerül majd sor az összes pályázat érvényességének vizsgálatára.

A fenntartó a feltételeknek megfelelt pályázatokat elküldi az egyetemi szenátus részére. Ekkor a vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint rangsorolják azokat. Ezt követően pedig a szenátus a fenntartónak felterjeszti a rektori kinevezésre érdemes személy nevét, várhatóan szeptemberben. A jelenlegi rektor, Vigh Andrea megbízatása október 31-én jár le. Ennek megfelelően az egyetem új vezetője november 1-jén kezdi meg munkáját – közölte a KIM.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés