ACNEWS

Tombol a fagy, de egy napra tavasz lesz a héten

Jégcsapok / Fotó: MTI-Vajda János
Jégcsapok / Fotó: MTI-Vajda János
A hirtelen hőmérsékeltugrás, több gondot okoz majd a szervezetünknek, mit örömet.
Hirdetés
Ad image

Havas tájra ébredhetünk, kicsit kisüt majd a nap, de már tolakodnak is nyomában a felhők. Este északon-északkeleten hószállingózás, kisebb hózápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél a többfelé megerősödhet. Hajnalban -7, -1 fokig hűl a levegő, de a szélvédettebb völgyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán se lesz jobb, esni fog az eső vagy a havas eső. Még záporok is támadhatnak, főleg délen. Estére már szinte mindenhol eleredhet az eső. A délies szél ráadásul többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -10, -3 fok között alakulhatnak, de a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. Kora délután 0 és 9 fok várható.

Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő. De erős, viharos lesz a délnyugati, északnyugatira forduló szél. Szükség lesz az esernyőkre, több helyen is számítani kell esőre, záporokra. Délután 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, de északon néhol csak 4-7 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget. Többfelé erős, viharos északnyugati szélre, szórványosan havas esőre, havazásra, hózáporokra van kilátás. Hajnalban -5 és +1 fok között, napközben pedig mindössze 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés