ACNEWS

Dühösek az izraeli katonák: Netanjahu fia Floridában pihen

Yair Netanjahu
Yair Netanjahu
Miközben sok társa a hadseregben harcol, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök legidősebb fia az Egyesült Államokban tartózkodik. Ez éles kritikát váltott ki honfitársaiból.
Hirdetés
Ad image

Miközben számos tartalékos tér vissza külföldről Izraelbe, hogy harcoljon a Hamász elleni háborúban, a miniszterelnök ivadéka az amerikai napfényes Floridában tartózkodik.

A Hamász október 7-i mészárlását követően az izraeli hadsereg 360 ezer tartalékost hívott be. Yair Netanjahu nincs köztük. Számos izraeli és nemzetközi médium idéz katonákat, akik emiatt bírálják a 32 éves katonát – számol be róla a blick.ch „Yair Miami Beachen élvezi az életét, míg én a fronton vagyok” – mondta egy katona, aki önkéntesként szolgál Izrael északi frontján. „Azért hagyjuk ott a munkánkat, a családunkat, a gyerekeinket, hogy megvédjük az otthonunkat és az országunkat, nem pedig azokat, akik felelősek ezért a helyzetért”.

„Mindenki menne a frontra, de Yair nincs itt – mondta a hadsereg egy tagja: „Ez nem segít abban, hogy bizalmat építsünk az ország vezetése iránt”.

Egy másik katona, aki a Gázai övezet határán harcol: „Visszarepültem az USA-ból, ott van a munkám, az életem, a családom. Kizárt, hogy most elhagyjam a hazámat, a népemet ebben a kritikus időszakban. Hol van a miniszterelnök fia? Miért nincs Izraelben?” Ez a legfontosabb pillanat az izraeliek számára a közelmúlt történelmében. A miniszterelnök fiának is Izraelben kellene most lennie, követeli a katona.

A katonai szolgálat a legtöbb izraeli számára kötelező, amikor betölti a 18. életévét. A férfiaknak 32 hónapot, a nőknek 24 hónapot kell szolgálniuk. Ezt követően 40 éves korukig vagy nemzeti vészhelyzet esetén akár azon túl is behívhatók tartalékosként.

Yair Netanjahu is teljesített katonai szolgálatot. Ő azonban nem harci egységben, hanem a hadsereg sajtóirodájában szolgált. Apja tanácsadójaként és apja politikájának lelkes szószólójaként a közösségi médiában. Yairt Izraelben tevékenysége miatt nem hivatalos propagandaminiszterként is emlegetik. Többször is elítélték rágalmazásért, mert a közösségi médiában valótlan állításokat tett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés