ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tomboló medve vérfürdőt rendezett a Debrecen melletti tanyán

A medve beszakította Molnár István Debrecen melletti tanyáján a kaput, több birkát széttépett, és halálra sebezte a házőrző kutyát.
Hirdetés
Ad image

Tomboló medve rendezett vérfürdőt Molnár István Debrecen melletti, hármashegyaljai tanyáján: előbb beszakította a kétszárnyú kaput, megölte a házőrző kutyát, majd széttépett három birkát. Hiába jelzi tábla István portáján, hogy harapós a kutya, a medve nem tud olvasni.  

„A medve a lónál bontotta falat és a birkáknál. A kétszárnyas ajtót pedig teljesen leszakította. Három birka elpusztult a támadás következtében, két birkát még kezelek, az egyik kutya pedig olyan súlyosan megsérült, hogy hiába vittem állatorvoshoz, ő sem tudott rajta segíteni, két nappal később elpusztult” – idézte fel Molnár István a történteket a Hajdú Online riporterének. A gazda mutatja is a sérült falat, a  hiányzó darabokat most deszkák fedik. De árulkodók a karmok friss nyomai a letépett faajtón is, amit István ideiglenesen támasztékkal rögzített.

Nem veszi komolyan a hatóság

A medve több birkát is megsebesített, a jószágok a támadás után sokkot kaptak, sokáig tart a felépülésük. Molnár István a medvetámadást jelezte a hatóságoknál, de eddig nem vették komolyan. Vélhetően ugyanezt a barnamedvét látta csütörtök este Nyírmártonfalva és Vámospércs között volt az út szélén egy traktoros. Másnap reggel pedig Hármashegyalján találkozott vele egy favágó brigád. Okkal rettegnek a tanyákon élő emberek, hiszen a medve fokozottan védett állat. A szakhatóság pedig nem veszi komolyan a bejelentéseket, az emberekre bízzák, hogy oldják meg a medvével való találkozást.

Mint azt az AcNews megírta, Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály Facebook-oldalán osztotta meg, hogy több lakos is medvére emlékeztető állatot látott a község külterületén bóklászva.

A Nyírségben egy másik medvét láttak

„A mai napon viszont egyértelművé vált, hogy nagytestű barnamedve portyázik a Petőrész felé eső külterületen. A medvét ma Nyírmártonfalva és Vámospércs között is észlelték. Az első konkrét észlelést követően azonnal értesítettük a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságát és a Nyírerdő Zrt.-t, aki ezen a területen a vadászatra jogosult. A bejelentéseinket a hatóságok nem vették komolyan, elmondásuk szerint ezen a területen még sohasem láttak medvét. A ma esti újabb észlelést követően a holnapi napon ismételten bejelentést teszünk a hatóságok felé!” – írta a polgármester.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés