ACNEWS

Tömegével mérgezik a cicákat Érden, őrjöngenek a gazdik

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Forrong a kisváros: több tucat macska szenvedett szörnyű kínhalált, mert valaki fagyállóval itatta meg őket.
Hirdetés
Ad image

„Nagy a baj Érden! Folyamatosan pusztulnak el a macskák fagyálló miatt” – adta ki a riasztást a Lajka Állatvédő Alapítvány. Tény, hogy az utóbbi időben több tucat elpusztult cicát találtak a városban – írta a metropol.hu. A boncolás kiderítette, szinte mindegyikkel fagyálló folyadék végzett. Az állatvédők elismerik, hogy Érden elszaporodtak a házikedvencek. De arról egyelőre fogalmuk sincs, hogy ki az, aki ilyen brutális módszerrel ritkítja őket. Pedig a Lajka Állatvédő Alapítvány országszerte példátlan hozzáállással akciókat szervez, amelynek során ingyen ivartalanítja a cicákat.

Az érdieket négy éve is sokkolta az eset, amikor szintén fagyállóval mérgeztek meg macskákat és kutyákat egyaránt – írta az ÉrdMost. Sajnos a tettesek azóta sem kerültek elő.

„Kilenc nőstényt ivartalanítottunk eddig és két kandúrt az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségétől elnyert ivartalanítási támogatásból” – írta a Lajka Állatvédő Alapítvány a Facebook-posztjában. Sajnos, hiába szigorították az állatvédelmi törvényt, az ítéletnek a gyakorlatban nincs elrettentő ereje. Pedig a törvény kimondja: „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés