ACNEWS

Tömeggyilkosságra készültek a miskolci gyerekek

Szembeengedett a MÁV két vonatot ma hajnalban /fotó: MÁV Facebook-illusztráció
Szembeengedett a MÁV két vonatot ma hajnalban /fotó: MÁV Facebook-illusztráció
Utasokkal teli, 80 és 100 kilométeres sebességgel robogó vonatokat akart kisiklatni egy kamasz és két kisgyermek.
Hirdetés
Ad image

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy fiatalkorú ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétsége miatt. A fiatal gyermekkorú társaival a vasúti sínpárra köveket pakolt, így veszélyeztetve a szerelvények utasai életét, testi épségét.

A vádirat szerint a kamasz és két gyermekkorú társa tavaly március második felében, egy vasúti átjárónál 3 méter hosszan mindkét sínpárra a vasúti töltésből származó ágyazati köveket pakolt. Azon a szakaszon két járműszerelvény haladt át, az egyik óránkénti 80, a másik óránkénti 100 kilométer sebességgel.

Szerencsére nem történt személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset. Ugyanakkor a kövek a kerekek futófelületét károsíthatják, repedések alakulhatnak ki, amelyek a keréktárcsa súlyosabb rongálódásához, robbanásához vezethetnek. A fiatalkorúak a cselekménnyel a két vasúti szerelvényben utazó személyek életét, testi épségét veszélynek tette ki. Mindez a BAZ Vármegyei Főügyészség közleményéből derült ki.

Ugyanez a hangadó kamasz tavaly márciusban az éjszakai órákban egy borsodi településnél parkoló traktorból ötvenezer forint értékű akkumulátort lopott el. Ezt követően azt hulladékvasként eladta. Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés