ACNEWS

Tömegmészárlást tervezett Budapesten egy norvég – videó

Fotó: police.hu/illusztráció
Fotó: police.hu/illusztráció
A TEK kommandósai verték a földbe a Budapesten élő, tömeggyilkos merényletre készülő norvég állampolgárt.
Hirdetés
Ad image

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt letartóztatta a bíróság a 45 éves norvég férfit, aki a nyilvános videói szerint a tömeggyilkos honfitársához hasonló mészárlást tervezett Budapesten. Szándéka az általa készített és nyilvánossággal megosztott videókból derült ki, amit a rendőrség észrevett.

Ezek a filmek arról szóltak, hogy a  45 éves norvég állampolgár a 2011-es – Anders Behring Breivik által végrehajtott –  77 halálos áldozattal járó cselekményt akarja túlszárnyalni. „Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek… Bárhol támadhatok… Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem… El fogom pusztítani az ártatlanokat” – fenyegetőzött a Budapesten élő férfi.

Kiderült, hogy a merényletre készülő férfit hazájában korábban már többször elítélték különböző erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt – adta hírül a police.hu.

A beszerzett információk alapján szükséges volt a férfi mihamarabbi elfogása, így a jelzést követő pár órán belül meg is történt az összehangolt akció. A férfit a budapesti albérletében fogták el 2023. június 14-én. A lakásban a rendőrök kutatást tartottak, majd minden számítástechnikai eszközt lefoglaltak.

A norvégot előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A bíróság szombaton a férfit letartóztatta, a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el végrehajtani.     

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés