ACNEWS

Törökország megszervezi Putyin és Zelenszkij találkozóját

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Erdogan lehet majd a békítő fél Putyin és Zelenszkij között. A török elnök első sorban a vérengzést akarja megállítani.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin tervezett látogatásával kapcsolatban a török ​​fél ismét kijelentette, hogy kész megszervezni az orosz elnök találkozóját Vlagyimir Zelenszkijvel – közölte a RIA Novosztyival egy ankarai diplomáciai forrás.

Korábban a forrás azt mondta, hogy Putyin törökországi látogatása április végén vagy május elején várható.

„Mint tudják, az elnök, Erdogan azt a tézist állítja fel, hogy a békefolyamatban nem lesznek vesztes oldalak. A látogatás során hangsúlyt fog kapni Ankara készsége arra, hogy vezetői találkozót szervezzen a tűzszünet és az emberi veszteségek biztosítása érdekében” – mondta a forrás.

Ugyanakkor Törökország nem kényszeríti rá egyik félre sem a konfliktus megoldására vonatkozó elképzeléseit.

„Törökország fő célja a vérontás megállítása. Más célok nincsenek. Ha a felek egyetértenek, Törökország kész minden szükséges közvetítést biztosítani” – tisztázta a diplomáciai forrás.

Moszkva többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta azok tilalmát. A Nyugat tárgyalásokra szólítja fel Oroszországot, amire Moszkva készségét mutatja, de a Nyugat figyelmen kívül hagyja Kijev folyamatos párbeszédmegtagadását.

Korábban a Kreml azt mondta, hogy most nincsenek meg a feltételei annak, hogy az ukrajnai helyzet békésen alakuljon, Oroszország számára abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése, ez jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges. Mint a Kreml közölte, az ukrajnai helyzet békés irányba mozdulhat el, ha figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat. Moszkva minden követelése ismert – írja a ria.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés