ACNEWS

Törölték a 3 éves világutazást – hontalanná váltak az utasok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Három évig tartó hajóútra jelentkeztek az utasok. Már mindent elintéztek, mire összetörték az álmukat.
Hirdetés
Ad image

Vége az álomnak azon utasok számára, akik a Life at Sea Cruises első három évig tartó útjára jelentkeztek. Hetekig tartó hallgatás után a társaság elismerte, hogy nincs is hajója, és lemondta az indulást. Megígérte, hogy visszatéríti az akár több százezer dollárba kerülő körutazásokra feliratkozottak pénzét.

A hajóút eredetileg november 1-jén indult volna a törökországi Isztambulból. De nem sokkal az időpont előtt az indulást november 11-re halasztották, és áthelyezték a hollandiai Amszterdamba. Majd november 30-ra. November 17-én azonban – kevesebb mint két héttel a harmadik indulási időpont előtt – az utasokat értesítették, hogy a hajóútnak máris vége.

Az eladott 111 kabinra foglaló utasok egy része még mindig Isztambulban tartózkodik, mivel az eredeti indulási időpontot megelőzve jutottak el oda. Sokan azt mondják, hogy nincs hová visszatérniük, mivel a világ körüli útra készülve eladták vagy bérbe adták otthonukat, és a vagyontárgyaiktól is megszabadultak.

Sokan több tízezer dollárt költöttek arra, amit életük élményének szántak, és most több hónapot kell majd várniuk arra, hogy visszakapják a pénzüket. A társaság közölte, hogy a visszafizetéseket havi részletekben fogja teljesíteni, december közepétől kezdődően. Felajánlották továbbá, hogy december 1-jéig fizetik a szállást és a hazautazást azoknak, akik most Isztambulban rekedtek. Néhányan azonban azt mondják, hogy nincs otthonuk, ahová visszatérhetnének.

A Life at Sea Cruises azt tervezte, hogy megvásárolja az AIDAaurát, az AIDA Cruises, a Carnival Corp. német leányvállalata által idén nyáron nyugdíjazott hajót. A hajót MV Lara névre keresztelték volna át. A társaság eredetileg úgy tervezte, hogy az adásvétel szeptember végéig megtörténik. Majd a hajón a németországi szárazdokkban dolgoznak, és felújítják, mielőtt Isztambulba hajóznak, hogy megkezdjék a körutazást – írja a CNN.

Az utasok üzenetet kaptak Vedat Ugurlutól, a Life at Sea-t tulajdonosától. Elmondta, hogy „rendkívül sajnálja a kellemetlenségeket”, és megerősítette, hogy a hajóút nem indul el a tervezett időpontban. Az ok: nem engedhetik meg maguknak a hajót.

Üzenetében Ugurlu azt mondta, hogy „a cége nem olyan nagy, ami megengedhetné magának, hogy 40-50 milliót fizessen egy hajóért”, bár „bemutatta a projektet a befektetőknek, és néhányuktól hivatalos jóváhagyást kapott a hajó megvásárlására”.

Elmondta, hogy bár a vállalat befizette a hajó előlegét, a befektetők a közel-keleti zavargások miatt nem támogatták tovább az utat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés