ACNEWS

Történelem érettségi közben rúgtak ki egy tanárt

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Azonnali hatállyal kirúgtak egy Balatonalmádiban tanító, fiatal történelemtanárt, akinek most érettségizik az osztálya.
Hirdetés
Ad image

A hivatalos indoklás szerint azért kellett elbocsátani a gyakornok-tanárt, mert szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. Így jelenleg nem taníthat a tankerület egyik iskolájában sem.

A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai a tanártiltakozások indulóját, a „Mi vagyunk a Grund”-ot énekelve, nevét skandálva álltak sorfalat neki, amikor kiderült, hogy távoznia kell az iskolából.

A döntés állítólag felülről jött, azaz központi utasítás volt, a diákok szerint az intézményvezető sem értett vele egyet. Az elbocsátás okáról a Veszprémi tankerületi központ csak szűkszavú választ küldött a veszprémkukac.hu megkeresésére: „a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium egyik gyakornokának jogviszonya a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 64. § (8) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva szűnik meg. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi központnak a jogszabály a konkrét esetben mérlegelési jogkört nem biztosít.”

A veszprémkukac.hu-nak a gimnázium titkársága tagadta, hogy az ügyről a közösségi médiában keringő történetek igazak volnának, és azt is közölték, hogy az iskolából hivatalosan senki nem nyilatkozhat az esetről.

A tanár a diákjai írásbeli történelemérettségiét már kijavította, viszont az kérdéses, hogy a szóbelin ki fogja vizsgáztatni őket – írja a 444.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés