ACNEWS

Történelmet írt a magyar hokiválogatott

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Aranyérmet nyert a magyar 3x3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).
Hirdetés
Ad image

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a nemzeti csapat a döntőben harcos, kemény mérkőzésen 10-2-re győzte le a házigazdák együttesét. Ezzel pedig megszerezte Magyarország első! aranyát az ifjúsági téli olimpiákon. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első „színmagyar” arany. Kangvonban Magyarország a 18. nemzet a 79-ből, amely aranyérmet szerzett.

„Hat nap alatt kilenc meccset játszottunk, ami nagyon megterhelő volt, fizikailag és lelkileg egyaránt. Nagyon sokat kivett belőlünk, de megvan, amiért küzdöttünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok” – nyilatkozott a magyar válogatott egyik kiválósága, Polónyi Petra. „Azzal a határozott céllal jöttünk ide, hogy a végén mi énekelhessük a magyar himnuszt a jégen. Eszméletlenül boldog vagyok, hogy sikerült, bár még mindig nem igazán hiszem el.”

A csapatkapitány Weiler Krisztina elárulta, a meccs előtt azt mondta a csapattársainak, próbálják meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játszanak, és „használják fel” ellenük a hazai pályát, ami sikerült is.

„Egyébként nekem már reggel nagyon jó érzésem volt. Valamivel korábban ébredtem, mint kellett volna, de jó gondolataim voltak. Éreztem, hogy ma aranyat szerzünk. Ez eddig pályafutásunk legnagyobb sikere, az aranyérem pedig egyszerűen gyönyörű” – lelkendezett.

Marleen Collins Delaney szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe.

„Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk. Megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést. Az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet” – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés