ACNEWS

Örülhetnek a magyar turisták: enyhítik a traffipax-szabályokat

Traffipax / Fotó: Shutterstock
Traffipax / Fotó: Shutterstock
Sok sebességmérő kamera alkalmazása változik meg az autópályák mentén. Az elhelyezésüket meghatározó szabályok módosulnak.
Hirdetés
Ad image

Június elején léptek életbe a sebességmérő kamerákra vonatkozó új olasz szabályok. Ennek értelmében drasztikusan csökkentek a mérőegységek Olaszországban, ami a magyar turistáknak is jó hír. Azonban a vezess.hu beszámolója szerint a helyiek nem fogadták kitörő örömmel a módosításokat. Olaszországban több mint 11 000 sebességmérő kamera működik, ezzel élen járnak Európában, de az új szabályozás hatására ez a helyzet vélhetően változni fog. Az új rendelkezés részleteiről rosenheim24.de számolt be. Íme a legfontosabb változások, amik a magyarokat is érintik:

  • Sebességmérő kamerát csak 50 km/órás legmagasabb megengedett sebesség esetén lehet felállítani, tehát a 30-as zónában már tilos lesz a mérés.
  • Városon kívül a sebességmérés helyét legalább egy kilométerrel előre jelezni kell a megfelelő táblával; lakott területen belül, városban elegendő 200 méterre elhelyezni a táblát.
  • Két sebességmérő kamerának legalább három kilométer távolságra kell lennie egymástól a városi területeken kívül.
  • Sebességmérő kamerák csak olyan helyeken engedélyezettek, ahol fokozott a balesetveszély.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés