ACNEWS

Tragédiák sora a fiatal Való Világosok között – Mi vezethet ide?

VV Krisztián tragikus és korai halála letaglózta a valóságshow szerelmeseit. Mindenki döbbenten áll az eset előtt, hisz nem Krisztián az első villalakó, akinek sorsa tragédiába torkollott.

Hirdetés
Ad image

VV Krisztián tragikus és korai halála letaglózta a valóságshow szerelmeseit. Mindenki döbbenten áll az eset előtt, hisz nem Krisztián az első villalakó, akinek sorsa tragédiába torkollott.

A VV 6 szériája szereplőjének mindössze 29 év jutott a Földön. Krisztián az éppen három és fél éves börtönbüntetését töltő Aurélió villatársa volt 2014-ben. Ahogy Aurélió, Krisztián sem találta a helyét a villa után. Miután szakított villaszerelmével, Izával, Amerikába költözött, onnan pedig Ausztriába, ott érte a halál. A két fiú szériáját követő, hetedik is tragédiát hozott magával: Novozánszky Fanni, azaz VVFanni 2017 novemberében tűnt el, különös körülmények között. Később kiderült, hogy megölték a fiatal lányt, és az utóbbi évek legmegdöbbentőbb gyilkossági ügye van folyamatban, hisz a holttest a mai napig nem került elő.

Vajon ez generációs probléma? Esetleg ennyire megrontja a fiatalokat a bezártság, majd az azt követő hirtelen jött siker?

Az egykori villalakót, VV Gigit, azaz Szadai-Rácz Ildikót kérdeztük a témával kapcsolatban. Gigi egyébként kivonult a médiából, és tőlünk értesült Krisztián haláláról.

„Én nem is hallottam, teljesen letaglóztál. Sajnos azt a szériát már nem igazán követtem, de borzalmas ilyet hallani. Nyilván ez nagyon megborítja az embert, ráadásul, ha nem foglalkozik vele az súlyos tragédiához vezet, nagyon nehéz feldolgozni, ott legbelül. Mint mondtam, nem nagyon követtem őket már figyelemmel, nem tudom mit csinált, hogyan élt bent és aztán mivel foglalkozott idekint. Nyugodjék békében, szegénykém” – mondta megrendülten Gigi az AcNewsnak.

Az ügyben megkérdeztük Drelyó Ágnes pszichológust is, aki szerint a sportteljesítményhez hasonlítható a legjobban a valóságshow-k sikere.

„Mikor egy sportoló szeretne egy eredményt elérni, ahhoz egy folyamatos terhelés, gyakorlás vezet, fizikai- és mentális szinten egyaránt. Ugyanazt a helyzetet sokszor meg kell élni, az elme számára ismertté kell válni, hogy az azt követő legapróbb siker is átélhetővé váljon az agy számára. Ez az átmenet az ilyen hirtelen jött ismertség tekintetében nincs jelen, hiszen tulajdonképpen a semmiből válik celebbé, aki a villából kikerül a nagynyilvánosság elé. Addig a csak játékosok nagyon szűrt visszajelzéseket kapnak, általában a egy-egy kiszavazó show alkalmával szembesülnek azzal, hogy mennyire népszerűek a külső környezet számára” – mondta számunkra a pszichológus, aki szerint az a torz kép él a VV szereplőiben, hogy az ő személyiségük van megítélve egy-egy kiszavazó show alatt. Az igazság viszont az, hogy maga a stúdióban zajló cselekmény váltja ki a közönség elismerését vagy nemtetszését.

„Már a műsor alaptézise is egy infantilizmust hordoz magában: ha valaki bekerül a Való Világba, annak biztosan megváltozik az élete. Nyilván fog változni, de az ő teljesítménye ugyanolyan lesz, mint a műsor előtt, csak a viselkedésére adott reakció változik, ettől értékeli felül magát, ám ez mind teljesítmény nélküli tevékenység. Egy idő után ez kiüresedik. Ha a versenyző személyisége nem volt annyira átütő vagy egyéni, mint annak idején például Majkának, aki aztán tovább tudta vinni ezt a showman szerepet, akkor nyilván az ő személyére adott érdeklődés is csitulni fog. Ez pedig egy óriási kiüresedést hoz magával. A hirtelen jött véleményvisszacsatolás szempillantás alatt múlik el. Ez okozhat némi elhagyatottság, elárultság érzetet, ami könnyen depresszióhoz vezethet” – mondta Drelyó Ágnes kérdésünkre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés